Sangskrivnings Workshop

*Gratis*

Marie Højlund

14. maj kl. 11-15

På denne workshop vil Marie fortælle om sin karriere og dele sine tanker omkring komposition, sangskrivning og arbejdet med lyd i en mere abstrakt forstand ud fra hendes erfaringer som musiker, komponist og sangskriver, men også fra hendes mere videnskabelige side som PhD studerende i lyd og støj ved Aarhus universitet.

Efterfølgende skal de deltagende på workshoppen selv skabe idéer ud fra nogle rammer og benspænd, som Marie definerer. Vi vil bla. tage udgangspunkt i reallyde som en indgang til at skabe musik.

Vi vil arbejde i mindre grupper på vores egne computere/optagere, så det vil være fint - MEN ABSOLUT IKKE ET KRAV! - hvis du kan medbringe det system, du normalt arbejder på. Hvis du har en zoom optager, må du også meget gerne medbringe den.

Program:

11-12: Marie fortæller

12-14: Arbejde i grupper

14-15: Opsamling og afslutning.

Credit: Anders Witt

Marie Koldkjær Højlund udgav i september 2020 hendes første solo-album under navnet Kh Marie. Hun er tidligere medlem af Marybell Katastrophy og Tiger Tunes. Senest har hun som en del af Nephew skabt albummet ‘Ring-i-Ring’, spillet udsolgt arena-turne og festivaler – bl.a. Orange Scene på Roskilde Festival.

Ud over at være en fantastisk musiker og sangskriver arbejder Marie også med lydkunst under kunstnernavnet The Overheard, hun har skabt musik til og medvirket i forskellige teaterforestillinger, bl.a. den Reumert-vindende forestilling ‘Lyden af de skuldre vi står på’, hvor hun var kapelmester og lavede musik til sammen med Simon Kvamm og Anders Boll.

 

Hun er desuden assistant professor i sound studies på Aarhus Universitet og har lavet en PhD om lyd og støj på hospitaler.

Denne workshop er støttet af:

  • Vimeo Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • YouTube Social Ikon