Idéer, Inputs, Inspiration

Foto: Alexander Leistiko

Grobund Bandakademi afholder 3 workshops i efteråret 2020. Alle workshops er gratis og åbne for alle musikinteresserede i alderen 14-25 år. 

Der er begrænsede pladser til workshopsene. Pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet. Sidste frist for tilmelding er en uge før workshoppen starter.

Alle workshops foregår i Grobund Bandakademi på Tomsagervej 25 i Åbyhøj. Læs mere om de enkelte workshops herunder.

Grobunds Workshops er støttet af Aarhus Kommune, ORA, DPA, DAF, Talent Aarhus og KODA kultur
 

18. oktober kl. 13-17

Mød Bisse

Talk og sangskrivning

Foto: Alexander Leistiko

Danmark har fostret et unikt sangskrivertalent og en normbrydende performer. Under sit alias Bisse har 32-årige Thorbjørn Radisch over en periode på godt fem år udsendt hele ti album af ekstraordinær høj kvalitet. Med vid, bid og utæmmelig energi trådte Bisse ind på scenen med sin såkaldte ’Blod’-trilogi, tre væsensforskellige plader, der behandlede først kropslige, så følelsesmæssige og sidst samfundsmæssige tilstande. Vilde og konfronterende sange fulde af kropsvæsker, hjertesorg og blod i gaderne på trilogiens afsluttende album ’Happy Meal’.

Vi er derfor rigtig glade for at kunne give mulighed for at møde Thorbjørn og få et indblik i, hvordan han tænker, og hvordan hans tilgang til sangskrivningen er. Workshoppen er bygget op, så Thorbjørn først giver en talk om inspiration, sangskrivning og hans erfaringer igennem karrieren, hvorefter vi med udgangspunkt i denne talk skal ud og skrive og arbejde med vores eget udtryk. Til sidst deler vi nogle af de tanker, tekster og sange, der er kommet ud af forløbet.

Program (ca.):

13-14: Talk

14-16: Sangskrivning

16-17: Opsamling

Du skal medbringe laptop, tablet, telefon (inkl. headphones), guitar, ukulele eller hvad du ellers plejer at bruge, når du skriver sange. Klaverer/keyboards kan du låne af os. Vi bliver formentlig en del, så det bliver det muliges kunst at finde et spot til alle, når vi skal ud og skrive hver især.

Der er plads til max 20 personer på workshoppen. 

31. oktober kl. 12-17

Writing og co-writing

med Kasper Staub og Soffie Viemose fra LOWLY

Kasper Staub og Soffie Viemose har skrevet sange sammen de sidste syv år, og har som to femtedele af gruppen Lowly turneret verden rundt samt udgivet de to roste albums 'Heba' og 'Hifalutin' på det engelske pladeselskab Bella Union. Ved siden af deres virke som sangskrivere og musikere underviser de begge i fag som elektronisk musik, komposition, sangskrivning og sammenspil på hhv. Roskilde Festival Højskole og Det jyske Musikkonservatorium.

 

Til workshoppen vil man blive indviet i den måde Kasper og Soffie skriver sange på, lære nye sangskrivningsteknikker og tilgange, både i forhold til tekst, komposition og produktion - og uanset om man skriver sange på guitar, klaver, computer eller som en del af et band. Der vil både være fælles sesions og sessions enkeltvis og i mindre hold.

Medbring laptop, guitar, papir og pen og hvad du ellers plejer at bruge, når du skriver og komponerer.

Der er plads til max 20 personer på denne workshop.

 

28. november kl. 10-16

Performance

med Sharon Kumaraswamy fra Ravi Kuma

Efter en lang række anmelderroste koncerter på bl.a. Smukfest, Roskilde Festival og SPOT er Sharon klar til at give sine erfaringer med live performance videre.

På workshoppen får du og dit band mulighed for at vise, hvad I kan på en scene, hvorefter Sharon vil give feedback og arbejde med jer på scenen. Derudover deler Sharon ud af historier, tips og tricks.

 

Sharon vandt i 2018 Karrierekanonen med bandet Ravi Kuma - en rap-duo der er berygtet for sine vanvittigt energiske live performances, som bl.a. er blevet anerkendt med 6 stjerner i GAFFA. Sharon er uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus. 

 

Dit band skal på workshoppen spille en lille koncert på 15 min. Vi stiller scene, PA-anlæg, lydmand og baggear til rådighed (trommer, basforstærker, 2x guitarforstærker og keyboards). Efter koncerten vil Sharon arbejde med jer på scenen og til slut vil I få 15 minutter til eftertanke, hvor I som band kan snakke om, hvad I vil tage med jer videre fra workshoppen.

Sharon starter workshoppen med at dele generelle tanker og erfaringer, hvorefter de fire udvalgte bands på tur præsenterer deres musik for Sharon. Vi opfordrer til at man deltager i hele workshoppen, da der er meget at hente ved at se de andre bands spille og få feedback.

 
  • Instagram
  • Facebook Social Ikon
  • YouTube
  • Vimeo Social Ikon
  • SoundCloud Social Ikon
Logo hvid alm.png
logo-transpbaggrund-hvid tekst.png

© 2020 Grobund Bandakademi - kontakt@grobundbandakademi.dk - 26 67 67 13