top of page
Logo hvid alm.png

Grobund Bandakademi er et tilbud for 14-20 årige unge musikere, der gerne vil spille i band og lave deres egen originale musik. Man kan tilmelde sig som band eller som enkeltperson. Tilmelder du dig som enkeltperson, vil vi forsøge vi at sætte dig sammen med andre i samme aldersgruppe, der gerne vil komponere og spille musik i samme stil som dig.

Kriterierne for vores måde at sammensætte bands på beror i høj grad på, hvem vi tror vil fungere godt sammen socialt og mindre på det tekniske niveau. Vores erfaring er, at niveauet betyder mindre for en god proces, når man har med originalitet, sangskrivning og musikalsk skabelse at gøre. Det er i højere grad det gode sociale sammenhold og dynamikken mellem bandmedlemmerne, der er vigtigt for en god skabelsesproces.

Når man bliver medlem af et band, så bliver man tildelt en fast ugentlig øvetid på 2,5 time, hvor der vil være en banddoktor tilknyttet, som hjælper med alt fra det musikalske til det tekniske, udtryk, sceneudtryk, branchekendskab mv. - det er meget individuelt, hvad hvert enkelt band har behov for, og det tilpasser vi os. Udover den faste øvetid er der fri adgang til lokalerne, hvis man vil øve ekstra, så vidt at de er ledige.

En stor del af vores filosofi er, at det er vigtigt at komme ud og spille sin musik for et publikum. Vi arrangerer derfor en masse koncerter, ligesom vi har mange samarbejdspartnere, der efterspørger unge bands. Det giver bare rigtig meget at komme ud med musikken!

Anton Smiling Chairs kopi.jpg

Hvad får jeg ud af at melde mig ind i Grobund?

  • Du vil blive en del af et musikalsk fællesskab som hjælper og bakker hinanden op i øvelokalet og til jeres koncerter.

  • Professionel vejledning til sammen med dit band at skrive din egen musik 2,5 timer om ugen.

  • Koncerter arrangeret af Grobund sammen med andre Grobund bands.

  • Mulighed for at spille til koncerter udenfor Grobund regi.

  • Mulighed for at medvirke på Grobunds årlige turné, Grobund Live Festival, Bang Them Bells julekoncert mm.

  • Studieindspilninger til demoer med henblik på at kunne promovere dit band, samt mulighed for at udgive digitalt via Grobund Records.

  • Du lærer at arrangere og afvikle koncerter og forstå hvad det indebærer.

  • Tilmeld dig som band eller enkeltperson.

Grobund er en del af Aarhus Musikskole og arbejder desuden tæt sammen med andre aktører, bl.a:

             

Mono

HeadQuarters

UngdomsKulturhuset

   Det Jyske Musikkonservatorium

 Aarhus Festuge

Ung i Aarhus

 Promus

Train

m. fl.

 

Du vil dermed få et bredt kendskab til

vækstmiljøet indenfor den rytmiske musik.

Øvetider

Hvornår?

Hvert band bliver tildelt en fast ugentlig øvetid.


Mandag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Tirsdag  kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Onsdag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Torsdag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00


Banddoktorene står til rådighed indenfor de ovenstående tider.

Derudover er øvelokalerne døgnåbne og tilgængelige for øvning, 

Undervisningen følger Aarhus Musikskoles ferieplan,

dog afsluttes Grobunds sæson 1. juni.

Aktive bands kan frit øve hele sommeren.

Ud over de faste øvetider afholdes der mange åbne og gratis arrangementer i Grobund såsom koncerter, workshops, foredrag, festival, indspilning, turné m.m.

Cover kopi.jpg
Pris

Hvor meget?

Bliver du tildelt en plads i et band koster det 392 kr. om måneden, + et årligt kontingent på kr. 100,-. Betalingen opkræves i 3 rater via Aarhus Musikskole. Der opkræves ikke for juli måned. Se mere om Regler og vilkår.

Se mere om Priser og opkrævning.

Det er muligt at benytte fritidspas samt ansøge om halv friplads i Grobund.

Fritidspas og halv friplads er tilbud for økonomisk trængte familier i Aarhus kommune.

Læs mere om Fritidspas og Halv friplads.

Grobund Bandakademi - en del af Aarhus Musikskole

Grobund er en del af de mange tilbud, der udbydes under Aarhus Musikskole.

Læs mere om  de mange undervisningstilbud der findes på Aarhus Musikskole.

Ansatte i Grobund

Tejs

Nikolaj

Stine

Tejs Dragheim - Co-leder & banddoktor

Tejs er bassist, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium 2014, med kontrabas og komposition som speciale.

Han bevæger sig musikalsk fra de frie sider af jazzen til at have været sideman i et hav af forskellige singer/songwriter projekter og har spillet utallige koncerter med alt fra elektro-rock til free-jazz.

Derudover er Tejs koordinator for Bandklubben i Silkeborg og freelance projektkoordinator i forskellige talentudviklingsprojekter i regionen.

Tlf: 60 17 86 20

tejs@grobundbandakademi.dk

Nikolaj Bugge - Co-leder & banddoktor

Nikolaj er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2018 med speciale i rytmisk guitar, komposition og sammenspilsledelse. 

Han har i mange år gjort sig bemærket på undergrundsjazz-scenen, bl.a. med de anmelderroste bands Røgsignal og I Just Came From The Moon. I dag er han i lige så høj grad en del af indie-scenen med bandet Yune

Nikolaj er desuden koordinator for Bandklubben i Herning og Aarhus, aktiv i en række bestyrelser og leder af koncertforeningen Sun Ship

Tlf. 40 55 61 23

nikolaj@grobundbandakademi.dk

Stine Drejer - Banddoktor

Stine er uddannet kandidat i sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2021 og arbejder som producer og sangskriver. Hun elsker at beskæftige sig med de skabende processer i musik, og er drevet af en stor nysgerrighed, når det kommer til at udforske lyde og udtryk. 

 

I sine egne bandprojekter bevæger hun sig primært indenfor den elektroniske indiescene; det gælder både i glitch-pop duoen between mermaids and me og i soloprojektet Valmai. Derudover arbejder hun også som producer og sangskriver for en bred palette af artister, og er i den sammenhæng signet på det københavnske selskab W.A.S. Entertainment.

Tlf. 22 41 16 61

stine@grobundbandakademi.dk

Medarbejdere
DSC_0049 12-05-42-592-kopi.jpg

Historie

Grobund Bandakademi er et koncept skabt af Caspar Quorning og Jens Munch i 2007. Projektet blev realiseret på initiativ af Aarhus Musikskole og i samarbejde med Mono i marts 2009.

Den grundlæggende tanke bag projektet er at give unge musikere muligheden for at udfolde sig kreativt musikalsk på eget initiativ med mulighed for at få hjælp fra erfarne musikere/undervisere, der kan støtte, hvor det er nødvendigt.


Lærerrollen -som vi betegner 'banddoktor'- strækker sig fra at være fødselshjælper, når unge bands skal skrive deres første nummer, til at give fornyet inspiration og nye idéer til mere erfarne bands, og når bandsene kommer dertil at vejlede og hjælpe med at finde rundt i den jungle, vi kalder for musikbranchen. Banddoktorens arbejde tager udgangspunkt i det enkelte bands udfordringer og den vil altid være rettet mod at styrke de unge musikeres selvstændighed og egne initiativer.

Projektet er realiseret på grundlag af en projektformulering skrevet af Caspar Quorning og Jens Munch. Grobund er i gang med et en større undersøgende proces og har i den forbindelse nyligt udgivet bogen 'Banddoktor' om didaktikken, der ligger til grund for den læring, der foregår i lokalerne.

Læs projekbeskrivelse Værestedet Grobund

Se Grobunds historie 2008-2014

Læs pjecen Grobund - en modelbeskrivelse

Læs bogen 'Banddoktor'

Persondatapolitik

I Grobund Bandakademi følger vi gældende lovgivning omkring behandling af persondata.

Du kan læse vores persondatapolitik HER

bottom of page