"Jeg kender stort set hele mit netværk fra min tid i grobund som samlet set var ca. 5 år. Hele min musikalske udvikling er sket i Grobund Bandakademis dejlige faciliteter i Monorama og med nogle banddoktorer jeg virkelig har sat stor pris på.

-David Kjeldsen Sall

"Jeg er selv opvokset i Aarhus og ville ønske, at jeg havde en mulighed som Grobund, da jeg var i den alder. Det de gør for de unge bands er simpelthen utroligt" 

 

-Lau Højen 

Carpark North

OM OS

Grobund Bandakademi er et tilbud for 14-20 årige unge musikere, der gerne vil spille i band og lave deres egen originale musik. Man kan tilmelde sig enten som enkeltperson eller som band. Tilmelder man sig som enkeltperson, forsøge vi at sætte dig sammen med andre i samme aldersgruppe, der gerne vil komponere og spille musik i samme stil som dig.

Når man bliver medlem af et band, så bliver man tildelt en fast ugentlig øvetid på 2,5 time, hvor der vil være en banddoktor tilknyttet, som hjælper med alt fra det musikalske til det tekniske, udtryk, branche kendskab mv. - det er meget individuelt, hvad hvert enkelt band har behov for, og det tilpasser vi os. Udover den faste øvetid er der fri adgang til lokalerne, hvis man vil øve ekstra, så vidt at de er ledige.

En stor del af vores filosofi er, at det er vigtigt at komme ud og spille sin musik for et publikum. Vi arrangerer derfor en masse koncerter, ligesom vi har mange samarbejdspartnere, der efterspørger unge bands. Det giver bare rigtig meget at komme ud med musikken!

Hvad får jeg ud af at melde mig ind i Grobund?

 • Professionel vejledning til sammen med dit band at skrive din egen musik 2,5 timer om ugen.

 • Koncerter arrangeret af Grobund sammen med andre Grobund bands.

 • Mulighed for at spille til koncerter udenfor Grobund regi.

 • Mulighed for at medvirke på Grobunds årlige turné, Grobund Live Festival, Bang Them Bells julekoncert mm.

 • Studieindspilninger til demoer med henblik på at kunne promovere dit band.

 • Du lærer at arrangere og afvikle koncerter og forstå hvad det indebærer.

 • Du vil blive en del af et musikalsk fællesskab som hjælper og bakker hinanden op i øvelokalet og til jeres koncerter.

 • Tilmeld dig som band eller enkeltperson.

Grobund er en del af Aarhus Musikskole

og arbejder desuden tæt sammen

med andre aktører, bl.a:

             

Mono

 Gyngen

   Det Jyske Musikkonservatorium

Ung i Aarhus

 Aarhus Festuge

 Promus

  Frederiksbjerg Ungdomsklub

 

Du vil dermed få et bredt kendskab til

vækstmiljøet indenfor den rytmiske musik.

Grobund Bandakademi - en del af Aarhus Musikskole

Grobund er en del af de mange tilbud, der udbydes under Aarhus Musikskole.

Læs mere om  de mange undervisningstilbud der findes på Aarhus Musikskole ved at klikke på billedet.

Ansatte i Grobund

Jens Munch - daglig leder

Jens Munch er pianist, komponist, musiklærer, koncertarrangør og medstifter af Grobund sammen med Caspar Quorning. 

 

Hans iværksætterlyst og skabertrang har placeret ham centralt på mange forskellige ansvarsområder i det århusianske musikmiljø.

Derudover er han aktiv som musiker i forskellige sammenhænge og er pt. aktuel med en singleudgivelse med sit soloprojekt
Travellor.

Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium 2009 med klaver og komposition som speciale.

Tejs Dragheim - koordinator og banddoktor

Tejs er bassist, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium 2014, med kontrabas og sammenspilsledelse som speciale.

Han bevæger sig musikalsk fra de frie sider af jazzen til at have været sideman i et utal af forkællige singer/

songwriter projekter og har spillet utallige koncerter med alt fra elektro-rock til free-jazz.

Er aktiv musiker i blandt andet Tap Point, Frekvens Frekvens m.fl..

Derudover er Tejs freelance projektkoordinator i forskellige talentudviklingsprojekter i regionen.

Frej Lesner - banddoktor

Frej er trommeslager, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og aktiv i grupperne Bad Birthday, I Think You're Awesome, Bagland, Katrine Stochholm og Sofus m.fl..

 

Frej har en baggrund i jazz og avantgarde, men fokuserer på at bringe det legende fra jazzen og det skæve fra avantgarden ind i popmusikkens verden. Når det er sagt, er Frej fuldstændig ligeglad med genrer - hvis det har hjerte og nerve, så er det god musik.

Nikolaj Bugge - banddoktor

Nikolaj er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2018 med speciale i rytmisk guitar, komposition og sammenspilsledelse. Han tror på, at god musik findes overalt, og lader en grundlæggende nysgerrighed være afsæt for konstant bevægelse mellem musikalske formater, konstellationer og genrer.

 

Han har i mange år gjort sig bemærket på undergrundsjazz-scenen, bl.a. med de anmelderroste bands Røgsignal og I Just Came From The Moon. Sidstnævnte vandt den landsdækkende konkurrence Ung Jazz i 2016. I dag er han i lige så høj grad en del af indie-scenen med bandet Yune. 

Baggrund

Grobund Bandakademi er et koncept skabt af Caspar Quorning og Jens Munch i 2007. Projektet blev realiseret på initiativ af Aarhus Musikskole og i samarbejde med Mono i marts 2009.

Den grundlæggende tanke bag projektet er at give unge musikere muligheden for at udfolde sig kreativt musikalsk på eget initiativ med mulighed for at få hjælp fra erfarne musikere/undervisere, der kan gå ind og støtte hvor det er nødvendigt.


Lærerrollen -som vi betegner 'banddoktor'- strækker sig derfor fra at fødselshjælper, når unge bands skal skrive deres første nummer, til at give fornyet inspiration og nye idéer til mere erfarne bands, og når bandsene kommer dertil at vejlede og hjælpe med at finde rundt i den jungle, vi kalder for musikbranchen. Banddoktorens arbejde tager udgangspunkt i det enkelte bands udfordringer og den vil altid være rettet mod at styrke de unge musikeres selvstændighed og egne initiativer.

Projektet er realiseret på grundlag af en projektformulering skrevet af Caspar Quorning og Jens Munch. Heri beskrives de bagvedliggende tanker om Grobund samt de pædagogiske overvejelser. 

Læs projekbeskrivelse Værestedet Grobund.

Se Grobunds historie 2008-2014.

Læs pjecen Grobund - en modelbeskrivelse

Hvor

Hvornår?

Hvert band har en fast ugentlig øvetid. Der er to blokke om dagen:


Mandag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Tirsdag  kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Onsdag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Torsdag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00

Derudover er øvelokalerne døgnåbne og tilgængelige for øvning, men banddoktorene vil som udgangspunkt kun stå til rådighed indenfor de nævnte tidspunkter. Åbningstiderne følger folkeskolernes kalender, dog holdes der lukket i  juni og juli måned.

Ud over de faste øvetider afholdes der masser af forskellige aktiviteter i Grobund som koncerter, workshops, foredrag, festival, indspilning, turné m.m.

Hvor meget?

Bliver du tildelt en plads i et band koster det 375 kr. om måneden, + et årligt kontingent på kr. 100,-. Betalingen opkræves i 3 rater via Aarhus Musikskole. Der opkræves ikke for juli måned. Se regler og vilkår HER.

Det er muligt at benytte fritidspas til at få dækket op til kr. 1.000,- om året. Fritidspas er et tilbud for økonomisk trængte familier i Aarhus kommune. Læs mere HER.

Persondatapolitik

I Grobund Bandakademi følger vi gældende lovgivning omkring behandling af persondata.

Du kan læse vores persondatapolitik HER

 • Instagram
 • Facebook Social Ikon
 • YouTube
 • Vimeo Social Ikon
 • SoundCloud Social Ikon
Logo hvid alm.png
logo-transpbaggrund-hvid tekst.png

© 2020 Grobund Bandakademi - kontakt@grobundbandakademi.dk - 26 67 67 13