Logo hvid alm.png

Grobund Bandakademi er et tilbud for 14-20 årige unge musikere, der gerne vil spille i band og lave deres egen originale musik. Man kan tilmelde sig enten som enkeltperson eller som band. Tilmelder man sig som enkeltperson, forsøge vi at sætte dig sammen med andre i samme aldersgruppe, der gerne vil komponere og spille musik i samme stil som dig.

Når man bliver medlem af et band, så bliver man tildelt en fast ugentlig øvetid på 2,5 time, hvor der vil være en banddoktor tilknyttet, som hjælper med alt fra det musikalske til det tekniske, udtryk, branche kendskab mv. - det er meget individuelt, hvad hvert enkelt band har behov for, og det tilpasser vi os. Udover den faste øvetid er der fri adgang til lokalerne, hvis man vil øve ekstra, så vidt at de er ledige.

En stor del af vores filosofi er, at det er vigtigt at komme ud og spille sin musik for et publikum. Vi arrangerer derfor en masse koncerter, ligesom vi har mange samarbejdspartnere, der efterspørger unge bands. Det giver bare rigtig meget at komme ud med musikken!

Anton Smiling Chairs kopi.jpg

Hvad får jeg ud af at melde mig ind i Grobund?

  • Professionel vejledning til sammen med dit band at skrive din egen musik 2,5 timer om ugen.

  • Koncerter arrangeret af Grobund sammen med andre Grobund bands.

  • Mulighed for at spille til koncerter udenfor Grobund regi.

  • Mulighed for at medvirke på Grobunds årlige turné, Grobund Live Festival, Bang Them Bells julekoncert mm.

  • Studieindspilninger til demoer med henblik på at kunne promovere dit band.

  • Du lærer at arrangere og afvikle koncerter og forstå hvad det indebærer.

  • Du vil blive en del af et musikalsk fællesskab som hjælper og bakker hinanden op i øvelokalet og til jeres koncerter.

  • Tilmeld dig som band eller enkeltperson.

Grobund er en del af Aarhus Musikskole og arbejder desuden tæt sammen med andre aktører, bl.a:

             

Mono

 Gyngen

HeadQuarters

UngdomsKulturhuset

   Det Jyske Musikkonservatorium

 Aarhus Festuge

Ung i Aarhus

 Promus

m. fl.

 

Du vil dermed få et bredt kendskab til

vækstmiljøet indenfor den rytmiske musik.

Emil Johannesen
Emil Johannesen

-forsanger i Zar Paulo "Grobund har, for mig, været dét system i bandprocessen, der for alvor satte mig på sporet mod nogle helt konkrete mål. Når man øver som band hos Grobund, er der altid en eller anden form for 'gulerod' i horisonten, der opfordrer til indbyrdes disciplin og målrettet arbejde - om så det er den næste showcase live i ægget, en workshop, eller en efterskole turné. Der sker virkelig noget."

press to zoom
Lau Højen
Lau Højen

-forsanger i Carpark North "Jeg er selv opvokset i Aarhus og ville ønske, at jeg havde en mulighed som Grobund, da jeg var i den alder. Det de gør for de unge bands er simpelthen utroligt"

press to zoom
Gustav
Gustav

-guitarist i Fighting Caravans "Jeg har fået utroligt meget ud af Grobund! Hvis man vil spille i et band, og godt kunne tænke sig nogle jobs og godt kunne tænke sig et ordenligt øvelokale, er grobund lige sagen!!! Grobund får alle ungdomsklubber i danmark til at ligne rådne gulerødder! Grobund rocks!"

press to zoom
Emil Johannesen
Emil Johannesen

-forsanger i Zar Paulo "Grobund har, for mig, været dét system i bandprocessen, der for alvor satte mig på sporet mod nogle helt konkrete mål. Når man øver som band hos Grobund, er der altid en eller anden form for 'gulerod' i horisonten, der opfordrer til indbyrdes disciplin og målrettet arbejde - om så det er den næste showcase live i ægget, en workshop, eller en efterskole turné. Der sker virkelig noget."

press to zoom
1/12

Hvornår?

Hvert band bliver tildelt en fast ugentlig øvetid.


Mandag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Tirsdag  kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Onsdag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00
Torsdag kl. 16:00-18.30 / 18.30-21.00

Fredag 16.00-18.30

Banddoktorene står til rådighed indenfor de ovenstående tider.

Derudover er øvelokalerne døgnåbne og tilgængelige for øvning, 

Undervisningen følger Aarhus Musikskoles ferieplan,

dog afsluttes Grobunds sæson 1. juni.

Aktive bands kan frit øve hele sommeren.

Ud over de faste øvetider afholdes der mange åbne og gratis arrangementer i Grobund såsom koncerter, workshops, foredrag, festival, indspilning, turné m.m.

 
 

Hvor meget?

Bliver du tildelt en plads i et band koster det 375 kr. om måneden, + et årligt kontingent på kr. 100,-. Betalingen opkræves i 3 rater via Aarhus Musikskole. Der opkræves ikke for juli måned. Se mere om Regler og vilkår.

Se mere om Priser og opkrævning.

Det er muligt at benytte fritidspas samt ansøge om halv friplads i Grobund.

Fritidspas og halv friplads er tilbud for økonomisk trængte familier i Aarhus kommune.

Læs mere om Fritidspas og Halv friplads.

Grobund Bandakademi - en del af Aarhus Musikskole

Grobund er en del af de mange tilbud, der udbydes under Aarhus Musikskole.

Læs mere om  de mange undervisningstilbud der findes på Aarhus Musikskole.

Ansatte i Grobund

Jens Munch - daglig leder

Jens Munch er pianist, komponist, musiklærer, koncertarrangør og medstifter af Grobund sammen med Caspar Quorning. 

Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium 2009 med klaver og komposition som speciale.

 

Hans iværksætterlyst og skabertrang har placeret ham centralt på mange forskellige ansvarsområder i det århusianske musikmiljø.

Derudover er han aktiv som musiker, koncert- og festivalarrangør. Han har spillet på Aarhus Teater, med bandet
Acid Plutonium og er pt. aktiv med soloprojektet Travellor.

Tejs Dragheim - koordinator og banddoktor

Tejs er bassist, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium 2014, med kontrabas og sammenspilsledelse som speciale.

Han bevæger sig musikalsk fra de frie sider af jazzen til at have været sideman i et af forskellige singer/songwriter projekter og har spillet utallige koncerter med alt fra elektro-rock til free-jazz.

Derudover er Tejs freelance projektkoordinator i forskellige talentudviklingsprojekter i regionen.

Cille Dyrberg - banddoktor

Cille er musiker, komponist og uddannet rytmisk musiker med guitar som hovedfag på Det Jyske Musikkonservatorium. Som teenager var hun med til at danne electro-rockbandet Dúné, der på daværende tidspunkt blev et af Danmarks mest populære bands. 10 år senere forlod hun bandet for at gå nye musikalske veje, og hun har siden været aktiv i en række konstellationer og spillet med forskellige artister, heriblandt Jærv, Rangleklods, Drew og det århusbaserede soul-projekt Espischicoque.

Cille ser bandet som et unikt frirum med stort potentiale både for fællesskaber og personlig, kreativ udvikling.

Nikolaj Bugge - banddoktor

Nikolaj er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2018 med speciale i rytmisk guitar, komposition og sammenspilsledelse. Han tror på, at god musik findes overalt, og lader en grundlæggende nysgerrighed være afsæt for konstant bevægelse mellem musikalske formater, konstellationer og genrer.

 

Han har i mange år gjort sig bemærket på undergrundsjazz-scenen, bl.a. med de anmelderroste bands Røgsignal og I Just Came From The Moon. Sidstnævnte vandt den landsdækkende konkurrence Ung Jazz i 2016. I dag er han i lige så høj grad en del af indie-scenen med bandet Yune

Nikolaj.JPG
 

Historie

Grobund Bandakademi er et koncept skabt af Caspar Quorning og Jens Munch i 2007. Projektet blev realiseret på initiativ af Aarhus Musikskole og i samarbejde med Mono i marts 2009.

Den grundlæggende tanke bag projektet er at give unge musikere muligheden for at udfolde sig kreativt musikalsk på eget initiativ med mulighed for at få hjælp fra erfarne musikere/undervisere, der kan støtte, hvor det er nødvendigt.


Lærerrollen -som vi betegner 'banddoktor'- strækker sig fra at være fødselshjælper, når unge bands skal skrive deres første nummer, til at give fornyet inspiration og nye idéer til mere erfarne bands, og når bandsene kommer dertil at vejlede og hjælpe med at finde rundt i den jungle, vi kalder for musikbranchen. Banddoktorens arbejde tager udgangspunkt i det enkelte bands udfordringer og den vil altid være rettet mod at styrke de unge musikeres selvstændighed og egne initiativer.

Projektet er realiseret på grundlag af en projektformulering skrevet af Caspar Quorning og Jens Munch. Grobund er i gang med et en større undersøgende proces og har i den forbindelse nyligt udgivet bogen 'Banddoktor' om didaktikken, der ligger til grund for den læring, der foregår i lokalerne.

Læs projekbeskrivelse Værestedet Grobund

Se Grobunds historie 2008-2014

Læs pjecen Grobund - en modelbeskrivelse

Læs bogen 'Banddoktor'

Persondatapolitik

I Grobund Bandakademi følger vi gældende lovgivning omkring behandling af persondata.

Du kan læse vores persondatapolitik HER