top of page
Kursus

GROBUND-METODEN

-komposition og kreativitet i sammenspilsundervisningen

Dette 2-dages kursus henvender sig til dig, der underviser i sammenspil i folkeskolen, musikskolen, ungdomsskolen eller et helt 4. sted, og som har brug for et inspiration og konkrete værktøjer til, hvordan man kan sætte elevernes kreativitet i spil og arbejde med originalitet og komposition på større eller mindre hold.

Kurset tager udgangspunkt i de erfaringer, som vi har gjort os i Grobund gennem 13 år, og som vi har dokumenteret, bla. i bogen Banddoktor.

 

Vi har tilpasset didaktikken og metoderne til den virkelighed, man ser i folke- og musikskoler, og målet er, at man efter kurset kan gå direkte ind i et læringsrum og bruge de metoder, vi præsenterer.

DSCF3346.JPG
Skab_Musikken-1.jpeg

Kurset er bygget op, så det veksler mellem praktiske øvelser og teorien bag vores metodiske tilgang.

På dag 1 præsenter vi vores metoder via en session, hvor de deltagende kursister agerer elever, og hvor vi underviser, som vi ville gøre i en almindelig undervisningssituation. Efter frokosten snakker vi med udgangspunkt i den første session om de metoder, vi bruger og teorierne bag. Der er til slut mulighed for at observere undervisning af Grobund bands.

På dag 2 er det kursisterne, der skal på banen. Vi skal afprøve metoderne i praksis på et kaninhold, som vi tilstiller. Imellem de 45 minutters sessions sparrer vi sammen og snakker om, hvad der fungerede og hvorfor. Vi slutter dagen af med en opsamling over et stykke chokolade, en kop kaffe og måske en fredagsøl!

PRAKTISK

Kurset afholdes når der er samlet tilstrækkeligt med tilmeldinger. Dato aftales efterfølgende

Kurset afvikles typisk torsdag til fredag.

På kursets første dag er der desuden mulighed for at observere undervisning af Grobund bands kl. 16-17. 

Kurset foregår i Grobund Bandakademi (Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj) Der vil være mulighed for en opfølgning ca. 2 måneder efter kursusforløbet, hvor vi vil snakke om, hvordan det er gået med at afprøve og bruge Grobund-metoden ude i virkeligheden.

PRIS

Det koster kr. 2000,- (ex. moms) for de to dages undervisning. Prisen inkluderer fuld forplejning begge dage.

Kurset og didaktikken bag er udviklet med støtte fra

Statens kunstfond.png
bottom of page